Architektura

♥ Archi ♥, architecture, Architektura

Sałatka z zupkami chińskimi

2 zupki chińskie (łagodna i ostra-polecam firmy Vifon)
1 podwójna pierś kurczaka
1 mała kapusta pekińska
1 strąk świeżej papryki czerwonej
3 jajka
5 średnich ogórków konserwowych
1 puszka kukurydzy
majonez (wg gustu)
pieprz, przyprawa do kurczaka (np. kebab-gyros)
olej (do smażenia)
Przygotowanie

Makaron z zupek pokruszyć dość dokładnie w dużej misce. (Dołączone saszetki z przyprawami zachować!)
Kurczaka pokroić w niedużą kostkę, posypać przyprawą, wymieszać i usmażyć tak, aby nabrał smaku i stał się miękki. Mięso osączyć z nadmiaru tłuszczu i włożyć do miski z makaronem.
Ogórki, ugotowane na twardo jajka, paprykę (pozbawioną gniazda nasiennego) pokroić w kosteczkę. Kapustę pekińską drobno poszatkować. Wszystko wrzucić do miski z makaronem i kurczakiem, dodać osączoną z zalewy kukurydzę.
Składniki wymieszać, wsypać przyprawy dołączone do obu zupek chińskich (bez oleju, oczywiście). Dodać majonez (dość dużo-wsiąka w makaron), ewentualnie doprawić pieprzem (soli raczej oszczędzić, gdyż przyprawy z zupek są słone), wymieszać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation