Kuchnia

Desery i słodkości

Mini serniczki zapiekane w jabłkach

Składniki:

200 g twarogu
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki miodu
1/4 łyżeczki cynamonu
2 żółtka
2 łyżki budyniu waniliowego
50 g suszonej żurawiny
4 średnie jabłka
cukier puder



Twaróg, sok z cytryny, miód, cynamon żółtka i budyń zmiksować na gładką masę. Dodać żurawinę, delikatnie wymieszać.

Z jabłek odciąć czubek, wydrążyć środek. Do jabłek nakładać masę serową, wierzch można posypać dodatkowo żurawiną.

Gotowe jabłka ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec 30 minut w temperaturze 200 stopni. Na ostatnie 5-8 minut pieczenia do naczynia włożyć także czubki jabłek. Gotowe oprószyć cukrem pudrem. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation