Kuchnia

Desery i słodkości

kokosowe kuleczki
Składniki:
- 400 g mleczka kokosowego,
- 4 łyżeczki cukru pudru,
- 1 tabliczka białej czekolady (100 g),
- 200 g wiórków kokosowych + ew. dodatkowo do obtoczenia kuleczek,
- 2 łyżki Amaretto lub likieru kokosowego,
- ok. 30 migdałów bez skórki.

Wykonanie:
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, mleczko kokosowe mieszamy z cukrem (dokładnie, aby nie było grudek). Następnie dodajemy likier/Amaretto, wiórki kokosowe. Na koniec dodajemy stopioną białą czekoladę. Wszystko ponownie dokładnie mieszamy, wkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień formujemy kuleczki wkładając do środka migdał, obtaczamy w wiórkach, ponownie wkładamy do lodówki (najlepiej na noc).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation