Kuchnia

kulinarne inspiracje

Bananowe sernikobrownie

200 g ciastek owsianych w czekoladzie

70 g masła

Ciastka rozdrobnij w blenderze na pył. Masło rozpuść w garnuszku i połącz je z ciastkami. Okruszkami wyłóż blaszkę (20x30 cm). Schowaj do lodówki. Przygotuj masę brownie.

150 g gorzkiej czekolady

100 g masła

2 jajka

3 płaskie łyżki cukru

1,5 szklanki mąki

Czekoladę rozpuść z masłem w kąpieli wodnej. Jajka utrzyj z cukrem na puszysto. Dodaj roztopioną czekoladę i zamieszaj. Dodaj mąkę i połącz z ciastem. Odstaw na bok. Przygotuj masę sernikową.

3 duże dojrzałe banany

500 g twarogu sernikowego

2-3 łyżki cukru

3 jajka

1 łyżka esencji waniliowej

Banany zmiksuj mikserem, lub rozdrobnij widelcem do otrzymania papki. Dodaj pozostałe składniki i zmiksuj wszystko na gładką masę.

Na wcześniej przygotowany spód wylej 3/4 masy brownie. Rozprowadź ją dokładnie, a następnie wylej na nią całą masę sernikową. Rozsmaruj ją równomiernie, a następnie ozdób ją nieregularnymi kształtami z pozostałej masy brownie.

Blaszkę wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Piecz przez 40 minut. Wystudź, a następnie schowaj do lodówki na całą noc. Pokrój w kwadraty. Możesz, a w zasadzie powinieneś je jeszcze ozdobić gotową masą krówkową :) Smacznego!



Read more: http://gotujebolubi.blox.pl/html/1310721,262146,169,170.html?23,1#ixzz2VwTcfYoc
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation