Kuchnia

SURÓWKI

surówka z białej kapusty

Składniki:

1/2 główki małej białej kapusty
2 jajka
2 marchewki
1 cebula (tym razem czerwona, ale może być też cukrowa)
1 łyżeczka octu
1/2 jabłka
1 łyżka majonezu
2 - 3 łyżeczki musztardy
jogurt naturalny / śmietana
sól, pieprz

Kapustę szatkujemy. Obgotowujemy w wodzie z octem przez kilka minut (możemy ten etap pominąć). Odcedzamy i dokładnie odsączamy. Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane obieramy i kroimy w kostkę. Marchewki i jabłka obieramy i ścieramy na drobnej tarce. Cebulę siekamy. Wszystkie składniki mieszamy. Przygotowujemy sos z majonezu, musztardy i śmietany lub jogurtu. Polewamy surówkę sosem. Odstawiamy do lodówki aby chwilę się przegryzła.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation