Kuchnia

pyszne ciasta i torty

Placek orzechowo-śliwkowy » Przepisy na ciasta i desery - Mojeciasto.pl | Kasia

250 g Kasi
340 g mąki
100 g cukru pudru
4 jajka
100 g posiekanych orzechów włoskich
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 słoik powideł śliwkowych około 300 g
Krem:
125 g Kasi
1 opakowanie budyniu śmietankowego
banner bakalland3
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekaj z Kasią. Dodaj cukier puder, żółtka i zagnieć ciasto. Ciasto podziel na dwie części, rozwałkuj i przenieś do dwóch prostokątnych foremek posmarowanych Kasią. Na cieście rozsmaruj powidła. Z białek ubij na sztywno pianę, którą nałóż na powidła. Posyp posiekanymi orzechami. Piecz około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Przygotuj budyń według przepisu podanego na opakowaniu. Ostudź. Kasię utrzyj na puszysty krem. Nie przerywając ucierania, dodawaj po łyżce zimnego budyniu. Na jeden płat ciasta nałóż krem i przykryć drugim (spodem do kremu).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation