Kuchnia

pyszne ciasta i torty

Poppy-migdałowe

ciasto Składniki:
300 g maku
7 jajka
200 g cukru
200 g mielonych migdałów
1 łyżeczka cynamonu
180 ml ​​śmietany 33%
60 g brązowego cukru
50 g masła
płatki migdałowe do dekoracji
Przygotowanie
Zanurzyć mak w gorącej wodzie (najlepiej pozostawić na noc ) Get sito z gazy i wyrzucić mak tie gazę, wycisnąć nadmiar wody. Rozgrzej piekarnik do 180 gradusov.Krugluyu podzielić smar formy. Przykryć papier pergaminowy. Ubić żółtka z cukrem, mieszając przez około 5 minut. Dodaj mak i dobrze wymieszać. Dodaj migdały i cynamon, dobrze wymieszać. W osobnej misce ubić pianę z białek. Delikatnie dostosowania ich do ciasta. The przesunięcie ciasto do przygotowanej miski i gładka z łopatką. Piec przez 45-50 minut. 15 minut przed końcem pieczenia, przygotować sos karmelowy. Wymieszać śmietanę, cukier i masło w rondelku i zagęścić, stale ubijając, na 7 -. 10 minut w Gotowe ciasto moczyć sosem. Posypać migdałami. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation