Kuchnia

rybcia

70% SUKCESU to dieta! na Instagramie: „Propozycja na pyszny obiad!

Pieczony pstrag tęczowy z sosem cytrynowo-koperkowo-czosnkowym z warzywami.

Sposób wykonania: Pstrąga patroszymy, oczyszczamy i myjemy. Po umyciu dokładnie osuszamy. Rybę nacinamy w kilku miejscach, następnie solimy, pieprzymy i posypujemy tymiankiem. W naczyniu mieszamy sok z połowy cytryny, świeżo posiekany koperek oraz jeden ząbek czosnku. Powstały sos dokładnie mieszamy i wlewamy do środka ryby. Drugi ząbek czosnku kroimy w plasterki i wkładamy do każdego nacięcia w pstrągu. Drugą połowę cytryny kroimy na plasterki i wkładamy do środka. Rybę układamy wraz z warzywami na blaszcę wyłożonej papierem do pieczenia. Całość pieczemy w 220 stopniach przez około 25 minut.

Pstrąg to ryba, ktora dostarcza w pełni przyswajalne białko jak i najwięcej spośród ryb słodkowodnych kwasów omega 3. Pstrag zawiera sporo fosforu, selenu, wapnia, magnezu a także żelaza i potasu. Zawiera również dużo witamin z grupy B. Wraz z bukietem świeżych warzyw jest idealnym rozwiązaniem dla osób które mają ochotę na smaczną rybę i chcą utrzymać świetną formę!

#fitandeat @brzezinscytrenuja”
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation