Kuchnia

obiad

Młoda kapusta z mięsem - przepis składniki i przygotowanie -Przepis

Przekąski
Przetwory
Sałatki
Zupy
Dania główne
Desery
Napoje
Kuchnie świata
Gwiazdy gotują
Słownik kulinarny
Porady
Święto Truskawki
Książki kucharskie
Przepisy Gotujmy.pl

Polki.plPrzepisyDania głównePrzepis


Pin It

Młoda kapusta z mięsem i kaszą
młoda kapusta kapusta gołąbki mięso mielone mięso pomysł na obiad kasza kasza jęczmienna

Wszyscy czekamy na sezon na młodą kapustę!
fot. www.beatapolatynska.pl/licencja

Poziom trudności: łatwy
Sposób przygotowania
Zobacz przepis na młodą kapustę z mięsem!

Mięso mielone dokładnie wymieszaj z posiekaną i zeszkloną na oleju cebulą, pokrojoną w kostkę marchewką, jajkiem i kaszą.
Dopraw solą i pieprzem.
Z kapusty zdejmij kilka wierzchnich liści (zachowaj na potem) i wytnij głąb.
Następnie usuń część liści ze środka.
Kapustę nadziej przygotowanym farszem mięsnym, zawiń w pozostawione liście i obwiąż nicią bawełnianą.
Włóż ponownie do garnka z bulionem przygotowanym z kostki (wg przepisu na opakowaniu) i duś (ok. 45 minut), aż liście kapusty będą miękkie.


marchewka kapusta mięso mielone kasza jęczmienna


Tego potrzebujesz:

główka młodej kapusty
25 dag mielonego mięsa
duża marchew
jajko
cebula
torebka kaszy jęczmiennej
kostka bulionowa
olej
sól
pieprz
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation