Kuchnia

Sałatki i surówki przepisy

Mój pomysł na warzywa z patelni - jarmuż i seler naciowy na ciepło z ziemniakami, czosnkiem i marchewką
Emotikon smile

================================================

Gdy zostaną ci z poprzedniego dnia ugotowane ziemniaki to proponuje taką mieszankę warzywną na ciepło jako danie główne lub dodatek do mięs i ryb.

2 garście jarmużu
3 ugotowane ziemniaki
1 marchewka
2 łodygi selera naciowego
2 ząbki czosnku
3 - 4 łyżki śmietany
sól

Ziemniaki pokroić i podsmażyć na odrobinie oleju, marchewkę pokroić w słupki i wstępnie podsmażyć na maśle - dodać do ziemniaków razem z rozgniecionym i posiekanym czosnkiem.
Jarmuż przemyć i wrzucić na patelnię razem z pokrojonym selerem naciowym ( smażymy kilka minut na niewielkiej ilości masła ) - przykryć pokrywką podczas smażenia.
Do ciepłych ziemniaków i marchewki dodajemy jarmuż i seler - wszystko razem dusimy na śmietanie około 2 minuty - pod koniec można trochę posolić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation