Kuchnia

Sałatki i surówki przepisy

Sałatka owocowa z ugotowanym filetem indyczym i komosą ryżową

Sałatka owocowa :
2 średnie banany
2 mandarynki ( trochę jest pracy przy obieraniu skórki )
3 plastry ananasa
2 kiwi
małe starte jabłko
mała gruszka
Mój wypróbowany sposób na ugotowanie komosy :
1 szklankę komosy ( starczy dla 3 osób ) zalewam zimną wodą około 2 szklanki i zostawiam na pół godziny.
Później na sitku przemywam spora ilością wody - przekładam do garnka i zalewam 1 i 3/4 szklanki wody, dodaję 1/3 łyżeczki soli i gotuje pod przykryciem na małym ogniu około 10-12 minut ( podobnie jak ryż ) - następnie zawijam w ręcznik i do koca na 10 minut.
200 g ugotowanego fileta z indyka
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation