Kuchnia

Obiadowo

Włoskie gnocchi z szynką parmeńską i bazylią | Palce Lizać

składniki:

1 kg ziemniaków
100 g mąki pszennej
1 jajko
1 łyżka soli
opakowanie pomidorków koktajlowych
szynka parmeńska
świeżo mielony pieprz
łyżka masła

przyrządzanie:

Ziemniaki ugotuj. Jeszcze ciepłe przeciśnij przez praskę.
Przesiej mąkę z łyżką soli, dodaj ciepłe ziemniaki.
Roztrzep jajko i dodaj do mąki z ziemniakami. Połącz składniki i uformuj kulkę. Następnie uformuj wałek z ciasta i krój na 2 cm kawałki.
Gotuj w osolonej wodzie, do czasu, aż wypłyną na powierzchnię.
Pomidorki przekrój na pół, podsmaż na maśle. Dodaj pieprz i pod koniec smażenie szynkę parmeńską.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation