Kuchnia

Obiadowo

Pieczona golonka z indyka - Przepis na Przepis na pieczona golonka z indyka - MojeGotowanie.pl


Składniki

- 2 golonki z indyka
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka imbiru
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki kolendry
- sól
- 3 łyżki oliwy

Przygotowanie

1. Golonkę myjemy i osuszamy;
2. Cebule kroimy w drobna kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy imbir, sok z cytryny, sól, kolendrę, oliwę i dokładnie mieszamy;
3. Golonki zalewamy marynatą i pozostawiamy na noc w lodówce;
4. Mięso pieczemy w temperaturze 180°C przez 1,5 godziny co jakiś czas polewając wytworzonym sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation