Kuchnia

Pierogi, makaron, kopytka i pizza

Łazanki ( durum ) z mieszaną kapustą, kiełbasą i cebulą

1,2 kg białej kapusty,
1 kg kiszonej kapusty
1,4 kg kiełbasy
5 cebul
3 paczki makaronu łazanki z pszenicy durum po 500 g
olej
ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny mielony
Z podanych proporcji wyjdzie 6,5 kg łazanek - łatwo można sobie podzielić składniki jak ktoś chce zrobić z jednej paczki makaronu. Polecam makaron z pszenicy durum.
Kapustę białą poszatkować, ugotować dodając kilka kulek ziela angielskiego i 2-3 liście laurowe, to samo robimy z kapustą kiszoną gotując w drugim garnku. Jak wystygnie to odcedzamy z wody. Makaron ugotować w osolonej wodzie z niewielką ilością oleju, kiełbaskę i cebulę podsmażyć na oleju ( oleju trochę więcej , żeby łazanki nie były za suche). Wymieszać wszystkie składniki i doprawić pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation