Kuchnia

Dietetycznie i lekko

Czas na pastę z tuńczyka.

Składniki :


Tuńczyk w sosie własnym - puszka
Jaja - 2 sztuki
Koncentrat pomidorowy - 2 łyżeczki
Czosnek - 1 ząbek
Oliwki - kilka sztuk (ja nie dałam bo nie lubię :)
Przyprawy: pieprz, sól, ostra i słodka papryka


Sposób przygotowania:
Jaja gotujemy na twardo.
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy.
Pozostaje tylko doprawić do smaku ;)


Wartość odżywcza porcji (ok. 1/3 całej pasty):
Energia: 92 kcal
Białko: 12,9 g
Tłuszcze: 3,6 g
Węglowodany: 2,1 g
Błonnik pokarmowy: 0,3 g
Cholesterol: 140,8 mg

Pata z tuńczyka jest dobrym źródłem:
Składników mineralnych: potasu, magnezu, żelaza, cynku;
Witamin: A, E, kwasu foliowego, B12, B2, B6, PP;
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation