Sport i fitness

Dieta, zdrowe odżywianie

Miód - właściwości. Słodkie lekarstwo i nie tylko

Już starożytni doceniali jego wartość wykorzystując go w leczeniu różnych schorzeń, jak np. wrzodów żołądka. Miód wykorzystywany był jednak nie tylko w medycynie, ale również do produkcji alkoholu (piwa i wina). Co więcej, odkryte malowidła w Hiszpanii sugerują, że miodem interesowali się ludzie żyjący nawet 10 ty. lat temu! Potrafili oni zbierać miód dzikich pszczół i wykorzystywali go jako produkt pożywczy.

Współcześnie miód wykorzystywany jest nie tylko jako słodki dodatek w kuchni, ale również w medycynie naturalnej. Każdy z nas słyszał od swoich mam czy babć, że miód jest zdrowy i powinno się go jeść jak najczęściej.

To naturalne lekarstwo pomaga między innymi wzmocnić naturalną odporność organizmu oraz łagodzi podrażnienia skóry, a przy tym wszystkim nie wpływa negatywnie na nasze szkliwo.

Jednak jest jeszcze wiele rzeczy, których być może o nim nie wiecie...
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation