Kuchnia

surówki

Surówka z selera naciowego
Przepis na surówkę z selera
Do przygotowania surówki z selera naciowego będziesz potrzebowała:

1 korzenia selera naciowego,
1 marchewki,
1 małej kapusty pekińskiej,
1 jabłka,
4 łyżek śmietany,
soli,
cukru,
soku z cytryny.

Sposób przygotowania:

Seler oraz marchewkę obieramy i ścieramy na tarce na średnich oczkach. Kapustę pekińską myjemy i drobno szatkujemy. Jabłko dokładnie myjemy i kroimy na niewielkie paski. Wszystkie warzywa układamy w jednym naczyniu i dodajemy do nich sok z połowy cytryny, 4 łyżki śmietany kremówki, łyżeczkę cukru oraz szczyptę soli. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy. Surówka jest gotowa do podania. Możemy ją ozdobić paskami kolorowej papryki oraz posiekaną natką świeżej pietruszki.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation