Kuchnia

sałatki

Malinowa czerwień kładniki:

2-3 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
1 opakowanie pierożków tortellini (najlepiej z szynką lub mięsem)
1 puszka kukurydzy
opakowanie pomidorków koktajlowych
kilka korniszonów
2 łyżki majonezu
3 łyżki gęstej śmietany
1 łyżeczka łagodnej musztardy
sól i pieprz

Tortellini ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić i przelać zimną wodą. Kukurydzę, odcedzić z zalewy. Pomidorki pokroić w plastry, a korniszony w kostkę. Tuńczyka dokładnie odcedzić z zalewy, delikatnie rozdzielić w palcach na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszać, majonez, śmietanę i musztardę. Doprawić i delikatnie wymieszać. Schłodzić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation