Kuchnia

przepisy (:

Składniki

ciasto naleśnikowe:
2 szklanki maki
2 szklanki mleka
3 jajka
1 łyżeczka soli
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka oleju
farsz:
40 dkg mięsa mielonego
20 dkg pieczarek
2 duże cebule
4 ząbki czosnku
4 ogórki kiszone
słoik krojonych pomidorów
4 łyżki przecieru pomidorowego
ok. 1/2 szklanki wody
sól, pieprz, chili

Jeszcze jedna wariacja na temat mięsnych naleśników :)
Etapy przygotowania

Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować razem i odstawić na godzinę. Potem smażyć niezbyt cienkie naleśniki.
Cebulę drobno pokroić i zeszklić, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Do podsmażonej cebuli z czosnkiem dodać mięso mielone, a kiedy straci czerwony kolor dołożyć pokrojone pieczarki, ogórki kiszone i pomidory. Smażyć ok. 15 minut, dodać przecier pomidorowy i wodę, doprawić pieprzem, solą i drobno pokrojonymi papryczkami chili i dusić przez kolejne 15 minut.
Gorącym farszem smarować naleśniki i voilà!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation