Kuchnia

przepisy (:

Składniki

6-7 cebul
6 kromek ciemnego chleba z ziarnami słonecznika
1,5 l bulionu mięsnego
kilka łyżek masła do podsmażenia cebuli
po pół łyżeczki: gałki muszkatołowej, imbiru, curry
sól i pieprz do smaku

Zupa świetnie komponuje się z grzankami, ciasteczkami do zup oraz dodatkiem żółtego sera!
Etapy przygotowania

Bulion zagotować. Na rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu!) wrzucić pokrojony w kostkę chleb, mieszając czekać aż się zarumieni, ściągnąć z ognia. Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na rozgrzanym maśle. Do gotującego bulionu dodać chleb i cebulę. Całość gotować pod przykryciem ok. 40 minut.
Po 40 minutach zupę zmiksować, aby powstał z niej gładki krem. Zupę doprawić i zagotować.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation