Kuchnia

Zupy

KOKO-FIT KREM SZPARAGOWY

Składniki (na 4 porcje):
600g białych szparagów
2 pory (białe części)
cebula
3 ząbki czosnku
160g mleczka kokosowego light
150g ugotowanej piersi z kurczaka
60g BIO czarnego ryżu
przyprawy: BIO czosnek niedźwiedzi, sól himalajska, pieprz
olej kokosowy
Przygotowanie:

Szparagi obieramy , odcinamy końcówki i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę, pora w talarki. Czosnek obieramy i drobno siekamy.
Na odrobinie oleju kokosowego dusimy pora, czosnek i cebulkę. Podlewamy delikatnie wodą i dodajemy szparagi. Całość dusimy pod przykryciem przez około 8-10 minut. W razie konieczności podlewamy wodą.
W tym samym czasie gotujemy czarny ryż w objetości 1-1,5 w lekko osolonej wodzie. Ryż gotujemy aż wchłonie wodę i zostawiamy pod przykryciem na kolejne 10-15 minut.
Podduszone warzywa blendujemy w Thermomixie (blenderze). Do kremu dodajemy mleczko kokosowe, filet z kurczaka i dokładnie ponownie blendujemy. Krem doprawiamy do smaku czosnkiem niedźwiedzim i pieprzem.
Podajemy z ryżem brązowym.


Właściwości (1 porcji):

Wartość kaloryczna: 178kcal
Białko: 12,9g
Węglowodany: 24,1g
Tłuszcze: 3,2g

http://agnieszkakulaga.com/koko-fit-krem-szparagowy/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation