Kuchnia

Zupy

GĘSTA ZUPA POMIDOROWA

500 g passaty pomidorowej
500 g filetu z kurczaka
150 g włoszczyzny (może być mrożona w słupkach)
przyprawy

Kurczaka kroimy w większe kawałki, wkładamy do garnka, zalewamy litrem zimnej wody i gotujemy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Dodajemy włoszczyznę i gotujemy ok. 15-20 minut. Następnie wyciągamy z wywaru kurczaka i dodajemy passatę. Całość miksujemy blenderem na gładki krem, doprawiamy (jeśli pomidory były kwaśne warto dodać odrobinę słodziku) i gotujemy jeszcze kilka minut.

Zupę podawać z ryżem, makaronem lub kaszą jaglaną (można ją od razu ugotować w zupie). Jeśli wolimy zabieloną wersję to zamiast tradycyjnego jogurtu (o śmietanie nawet nie wspominam :)) dodajcie mleko kokosowe - jest super!

Kurczaka, który został po ugotowaniu wywaru można porwać na mniejsze kawałki i dodać z powrotem do zupy

http://tak-smakuje-zdrowie.blogspot.com/2016/02/krem-z-pomidorow.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation