Kuchnia

Desery

Pudding ryżowy z truskawkami 1 porcja 60 g ryżu arborio lub jaśminowego 250 ml mleka (lub pół na pół z wodą) łyżeczka cukru lub więcej do smaku kilkanaście truskawek 40 ml śmietanki 12% W rondelku zagotuj mleko, wsyp ryż i cukier. Gotuj pod przykryciem na minimalnym ogniu –ok. 30-40 min. Gdy ryż wchłonie cały płyn (mleko lub mleko +wodę) i jest miękki (jeśli nie to dodaj jeszcze mleka i jeszcze gotuj) dodaj śmietankę, zestaw z ognia, przykryj i pozwól śmietance się wchłonąć. Truskawki umyj, usuń szypułki i część z nich rozgnieć widelcem lub zmiksuj. Na dnie salaterki rozłóż zmiksowane truskawki, na nie rozłóż ryż. Wierzch udekoruj przekrojonymi truskawkami i np. wiórkami kokosowymi, startą czekoladą lub gorzkim kakao.

... Autor: http://www.eksperymentalnie.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation