Kuchnia

placki, gofry, naleśniki

Puszysty nalesnik z pieczarkami i szynką

Składniki :

4 pieczarki
4-6 plasterków szynki
1 cebula
50g startego sera
1 i 3/4 szklanki mąki
2 szklanki mleka
2 jajka
sól
pieprz
1 łyżeczka papryki słodkiej
1 łyżeczka tymianku
masło do smażenia.


Przygotowanie :

Pieczarki, cebulę oczyść i pokrój na mniejsze części. Szynkę pokrój na paseczki. Na patelni roztop niewielką ilość masła i podsmaż warzywa z szynką. Do miski wlej mleko, wsyp mąkę, sól, pieprz, tymianek, paprykę oraz dodaj żółtka. Wymieszaj dokładnie składniki. Wsyp ser. Białka ubij na sztywno, dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Na patelni zostaw porcję pieczarek z szynką i wlej odpowiednią ilość ciasta. Smaż z dwóch stron na złoty kolor.

Składniki na 3 duże porcje.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation