Kuchnia

jarskie

Kasza gryczana z pieczarkami, cukinią i marchewką.
-----------------------------
Ostatnio mam fazę na kaszę gryczaną i na kuskus, dlatego dziś przedstawiam kaszę w wersji bardziej na bogato, bo z dodatkiem pieczarek, cukinii i marchewki. Można ją podać do mięsa i sałatki - zamiast ziemniaków, ale można dodać do niej np. kurczaka i zjeść jako samo danie :-) Spróbujcie, jest pyszna! Od teraz u mnie na pewno częściej zagości :-)

-------------------------------------
Potrzebujemy:
- kasza gryczana (woreczek)
- 250 g pieczarek (można dać więcej)
- 1 duża marchewka lub 2 małe
- pół średniej cukinii
- zioła prowansalskie


Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pieczarki kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na patelni i dusimy. Marchew i cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do pieczarek. Gdy kasza będzie gotowa, dodajemy ją do reszty składników, doprawiamy solą i pieprzem oraz sporą ilością ziół prowansalskich. Wszystko razem mieszamy.
SMACZNEGO!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation