Kuchnia

Na grilla

Roladki z nadzieniem serowo-sezamowym
Co kupić
4 sznycle z indyka
sól jodowana
pieprz czarny
100 g sera pleśniowego
100 g kwaśnej śmietany
2 łyżki ziaren sezamu
4 łodygi bazylii
Jak zrobić
poziom: łatwy porcji: 4 czas: 45min
Przygotowanie
4 patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie. Sznycle z indyka myjemy, osuszamy i w miarę możliwości rozbijamy na płasko. Doprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Ser rozgniatamy lub miksujemy, mieszamy z kwaśną śmietaną. Smarujemy nim sznycle, posypujemy sezamem i obkładamy oberwanymi listkami bazylii. Zwijamy i spinamy wykałaczkami.
Grillujemy na aluminiowej tacce grillowej na grillu przez mniej więcej 25 minut, często przy tym obracając. Przed podaniem kroimy w poprzek na pół.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation