Kuchnia

Na grilla

Sałatka z grillowaną polędwiczką wieprzową, szparagami i gruszką


Czas przygotowania: 13 godzin
Czas grillowania: 1 godzin
Ilość porcji: 2
Składniki
100g. mixu sałat z botwinką
50g. rukoli
1 twarda gruszka
6 zielonych szparagów
1 polędwiczka wieprzowa ( ok 450g.)
sos solowy ciemny
Marynata do mięsa:
4 łyżki sosu chili
4 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyzeczki pieprzu

Etapy przygotowania

Wszystkie składniki marynaty łączymy razem , nacieramy mięso , odstawiamy na noc do lodówki.
Sałatę myjemy , osuszamy. Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końce , blanszujemy 2 min. Odcedzamy , osuszamy. Gruszkę obieramy za pomocą obieraczki do jarzyn kroimy w cienkie plasterki. Grill rozgrzewamy , układamy mięso , szparagi oraz plastry gruszki. Grillujemy ok. 10 min. w połowie czasu przekręcamy składniki.
Na talerzach rozkładamy sałatę z rukolą , polewamy sosem sojowym. Polędwiczkę kroimy w plastry układamy na sałacie wraz ze szparagami i plasterkami gruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation