Kuchnia

a Na Śniadanie..

Mada w kuchni – Blog kulinarny

Składniki na jedną porcję (446 kcal):

2 jajka (120 g)
0,5 banana (90 g)
1 kiwi lub 4 truskawki (110 g)
150 g jogurtu naturalnego
2 kostki gorzkiej czekolady (8 g)

omlet2

Wykonanie:

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wmieszać żółtka. Masę wyłożyć na suchą patelnię (ja najpierw roztapiam na patelni łyżeczkę masła, a potem wycieram je ręcznikiem papierowym). Omlet smażyć z dwóch stron do zrumienienia.

Owoce pokroić w plastry, czekoladę rozpuścić w mikrofalówce lub kąpieli wodnej. Na omlet wyłożyć owoce, polać jogurtem naturalnym, ozdobić esami floresami z czekolady.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation