Kuchnia

Przepisy

Młoda kapusta - przepis Olgi Smile

Przepis na danie Młoda kapusta
Składniki na danie: Młoda kapusta

2 młode kapusty
4 listki laurowe
10 ziela angielskich
1 litr wody
1-1/5 łyżeczki soli może być wędzona (u mnie wędzona)
½ łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
2 pęczki koperku
3 łyżki margaryny lub masła
3 łyżki mąki pszennej lub mieszanki bezglutenowej


Przygotowanie dania: Młoda kapusta

Kapustę obieram z wierzchnich liści, przekrawam na pół. Następnie znów na pół i wycinam głąb ze środka. Kapusty szatkuję drobno i wkładam do garnka.
Dodaję wodę, sól listek i ziele. Gotuję do miękkości jakieś 15 minut.
W tym czasie z masła i mąki przygotowuje zasmażkę -> Jak zrobić zasmażkę
Dodaję do kapusty, mieszam czekając na zgęstnienie. Wyłączam gaz i dodaje poszatkowany drobno koperek.
Nakładam w głębokie talerze.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation