Kuchnia

papu

Mini serniczki czekoladowe

Składniki:
200 g śmietany kremówki
200 g gorzkiej czekolady
5 łyżek mleka
100 g cukru
2 jajka
500 g mielonego twarogu
1 torebka budyniu czekoladowego
1 łyżka kakao
12 sztuk ciasteczek Oreo
12 sztywnych papierowych foremek do babeczek
Przygotowanie:
Śmietanę podgrzewamy, wrzucamy do niej połamaną czekoladę i rozpuszczamy ją. Dolewamy mleko, odstawiamy do wystudzenia. Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni C. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy twaróg, wsypujemy proszek budyniowy i kakao. Wlewamy czekoladową śmietanę. Starannie mieszamy.

Na dno każdej papierowej foremki wkładamy po ciastku Oreo. Nakładamy na nie po porcji ciasta. Wstawiamy do piekarnika na 25 minut. Studzimy 15 minut w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Następnie wyjmujemy i czekamy, aż babeczki całkowicie wystygną. Przechowujemy w lodówce. Dekorujemy malinami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation