Kuchnia

papu

Mango tarta |
Tarta z mango

gotowe ciasto francuskie ( średnica około 30 cm )
2 – 3 owoce mango
80 g masła
50 g drobnego cukru
Rozłóż ciasto (pozostaw go na papierze, w który było zawinięte ), przełóż je na “kratkę” z piekarnika i ponakłuwaj widelcem.
Obierz mango i wykrój cienkie paseczki.
Piekarnik rozgrzej do 180° C.
Ułóż pokrojone owoce na wierzchu ciasta tak, aby nachodziły jedne na drugie. Pozostaw wolny cienki brzeg ( brzeg możesz posmarować rozbitym jajkiem lub mlekiem ).
Owoce posyp cukrem i ułóż na nich kawałeczki masła.
Wstaw do piekarnika, na najniższą pozycję. Piecz 45 minut. Tarta najlepsza jest jeszcze lekko ciepła, świeżutka. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation