Kuchnia

Słodkie pyszności

Składniki:
1 duża brzoskwinia
garść jeżyn
garść malin
1,5 łyżki miodu
4 łyżki mąki
2 łyżki cukru pudru
garść orzechów włoskich
1/4 kostki masła
łyżeczka cukru trzcinowego

Przygotowanie:
Brzoskwinie pokroić na spore kawałki (2,5 cm), wymieszać w naczyniu żaroodpornym z malinami i jeżynami. Polać równomiernie łyżką płynnego miodu. Mąkę, cukier puder i masło wymieszać i zagnieść razem na kruszonkę. Dodać orzechy (warto je wcześniej połamać na mniejsze kawałki). Ułożyć kruszonkę na owocach. Całość posyłać cukrem trzcinowym. Zapiekać w temperaturze 175 stopni przez ok 20-30 minut, aż kruszonka się zezłoci. Przed podaniem polać pozostałym miodem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation