Kuchnia

PRZEPISY

KOSTKA ROSOŁOWA

5 marchewek
1 seler
2 pietruszki
2 pomidory (bez skórki i pestek)
1 cebula może być zeszklona
200 g soli
2 łyżeczki oliwy
1 ząbek czosnku
30 g wody lub białego wina
pęczek natki pietruszki
1 łyżka suszonego lubczyku (opcjonalnie)
1 łyżka suszonego rozmarynu
łyżeczka zmielonego pieprzu
kilka liści laurowych
kilka ziaren ziela angielskiego
3 łyżki kurkumy

Wszystkie warzywa drobno pokrój w kostkę (można zmiksować lub zetrzeć na tarce), a przyprawy i zioła zmiel lub posiekaj. Składniki włóż do garnka. Zagotuj pod przykryciem, trzymaj na małym ogniu przez 1-2 godz co jakiś czas mieszając aż zgęstnieje. Pastę przełożyć do wysterylizowanych słoiczków. Raz otwarte trzymaj w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation