Sport i fitness

fit recipes 🍎

Przyjmowanie gości na świeżym powietrzu inspiracje na lato:
Mrożony deser z limonek i awokado
Składniki na 12 sztuk
1 szklanka wiórków kokosowych
1 szklanka orzechów włoskich
1/2 szklanki wypestkowanych daktyli, namoczonych przez 30 minut w ciepłej wodzie
2-3 szt. awokado
1/4 szklanki soku z limonek
1 łyżka stołowa skórki otartej z limonki
1/4 szklanki miodu
1. Posmaruj tłuszczem 12 foremek do babeczek.
2. Zmiel drobno w robocie kuchennym wiórki kokosowe i orzechy. Dodaj daktyle i miel tak długo, aż składniki połączą się. Włóż ok. 1½ łyżki stołowej masy na spód każdej foremki.
3. Utrzyj awokado (w klasycznym przepisie zamiast awokado używa się mleka skondensowanego), sok i skórkę z limonki, miód w robocie kuchennym na gładką masę. Dodaj czubatą łyżkę masy do każdej foremki.
4. Na wierzchu połóż plasterek kiwi lub cienki plasterek limonki.
5. Włóż do zamrażarki na 30-60 minut. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation