Kuchnia

Sałatki

Zielona sałatka winogronowa

Sposób przyrządzania:

Winogrona pokrój wzdłuż na pół, jabłka i kiwi pokrój w kostkę.
Jabłka skrop sokiem cytrynowym, by nie ściemniały.
Wszystkie owoce połącz, zgodnie z upodobaniami dopraw do smaku miodem.

Składniki:
kiść zielonych winogron bezpestkowych
zielone jabłka - 2 szt
kiwi - 2 szt
łyżeczka soku z cytryny
miód do smaku - opcjonalnie

Jak zrobić pyszny i pożywny deser idealny na ciepłe pory roku? To łatwiejsze niż myślisz! Wystarczą trzy rodzaje zielonych owoców: winogrona bezpestkowe, kiwi i zielone jabłko. Jako dodatki posłużą sok z cytryny oraz opcjonalnie, miód. Połącz te składniki, by cieszyć się orzeźwiającym smakiem zielonej sałatki. Jej kwaskowy charakter dopełniony letnią słodyczą miodu zachwyci również tych, którzy na co dzień nie przepadają za owocami. Tak przygotowana sałatka z winogronem to także doskonała przekąska na wieczorne przyjęcie w ogrodzie – na pewno idealnie wkomponuje się w zielone otoczenie. Możesz ją zrobić także na kolację – nie tylko od święta, ale również na co dzień. Zamiast osobno podawać owoce, zaserwuj sałatkę z winogron, która stanowić będzie ciekawe urozmaicenie na Twoim stole. Sałatka z winogronami to prawdziwa bomba witaminowa, a przy okazji cudownie smakuje i pięknie się prezentuje.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation