Kuchnia

OMLETY

Omlet owsiany
Sniadanie mistrzow ;)

2-3 bialka
40 - 50g platkow owsianych(tyle aby uzyskac nie za rzadka i nie za sucha mase)
rodzynki
zrodlo zdrowuch tluszczy(do wyboru... wiorki kokosowe/siemie lniane/ wiorki migdalowe/ siekane orzechy)
cynamon

wszystko racem wymieszac przelozyc mase na rozgrzana patelnie i smazyc pod przykryciem lub bez zeby bylo bardziej kroche, az zbrazowieje spod. Placek przewrocic i poczekac chwile, przelozyc na talerz. Mozna polac miodem, dzemen dodac jogurtu naturalnego lub twarorzku (ja mieszam twarorzek z odzywka bialkowa truskawkowa)
dodac owoc wedle smaku i ochoty ;)
(mos-lody z mrozonych jezyn)

uwielbiam takie sniadanie
smacznego !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation