Kuchnia

OMLETY

Omlet ze szpinakiem

2 jajka,
2 łyżki wody
garść świeżego szpinaku
do smaku sól czosnkowo-ziołowa i pieprz czarny Kotanyi,
1 łyżeczka masła klarowanego

Przygotowanie:

Rozpuszczamy na patelni 1 łyżeczkę masła, na które wrzucamy świeży szpinak, doprawiamy go solą czosnkowo-ziołową ma stracić jedynie swoja surowość. W miseczce dobrze ubijamy jajka z wodą tak by podczas ubijania wtłoczyć dużo powietrza. Masę jajeczną wylewamy na rozgrzaną patelnię ze szpinakiem, czekamy do ścięcia jajecznej masy. Przykrywamy pokrywką, aby masa na powierzchni się ścięła, a spód lekko zarumienił, (w zależności od upodobań). Wykładamy omlet na talerz i doprawiamy czarnym pieprzem. Przygotowanie pysznego omletu trwa ok. 5 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation