Kuchnia

Kulinaria

Rogaliki z marmoladą

Składniki:
500g mąki
40 g drożdży
3 łyżki cukru
1/2 łyżeczki soli
1 jajko
2 łyżki płatków owsianych
3/4 szklanki ciepłego mleka
2 łyżki oleju
marmolada

Wszystkie składniki wsypać do malaksera i dokładnie wyrobić ciasto. Podzielić je na cztery części i każdą z osobna rozwałkować na duży okrąg. Pokroić na trójkąty tak jak pizze. Na szerszy koniec ułożyć marmoladę, rogi zawinąć do środka po czym zwinąć - uformować w kształt półksiężyca. Układać na blasze, posmarować roztrzepanym jajkiem i odstawić na około 10 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni piec do zrumienienia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation