Kuchnia

Kulinaria

kurczak w cieście piwnym w sosie miodowym
składniki:

pierś z kurczaka - 400 gramów
jajko - 2 sztuki
fix kurczak w sosie miodowym
czerwona papryka - 1 sztuka
ciemne piwo - 200 mililitrów
Źółta papryka - 1 sztuka
mąka pszenna - 70 gramów
czerwone cebule średniej wielkości - 2 sztuki
mąka ziemniaczana - 20 gramów
orzeszki nerkowca - 100 gramów
naturalna przyprawa do kurczaka pikantna- 1 opakowanie
olej rzepakowy - 200 mililitrów

sposób przygotowania:
piersi z kurczaka pokrój w dużą kostkę 3cm na 3cm przełóż do miseczki, dodaj marynatę knorr, miseczkę odstaw na około 10 minut do lodówki.
w tym czasie przygotuj cisto, ubij piane z białek, obie maki pomieszaj z piwem do masy dodaj pianę.
na patelni rozgrzej olej obsmaż w nim zanurzone w cieście kawałki kurczaka.
na drugiej patelni podsmaż pokrojone w kostkę ( 3cm na 3 cm) papryki i cebulę dodaj orzeszki.
całość zalej fixem knorr rozmieszanym w proporcjach podanych na opakowaniu. wszystko razem gotuj 3 minuty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation