Kuchnia

Potrawy słone jak łzy, pikantne niczym sny.. albo i nie ツ

Pierś z indyka z grzybami mung w sosie balsamico.



Porcje:
4 porcji


Składniki

pół płata piersi z indyka
3 cebule
20 dkg pieczarek
5 dkg suszonych grzybów mung
1 szklanka rosołu /bulionu
łyżka mąki
5 łyżek octu balsamicznego
oliwa

Przygotowanie

Cebulę tniemy w talarki.
Pieczarki kroimy w plasterki a grzybu mung namaczamy we wrzątku przez 5 minut... odcedzamy i kroimy w cienkie paseczki.
Wszystko to podsmażamy na oliwie przez ok. 15 minut (smażymy na wolnym ogniu).
Pierś z indyka kroimy w drobną kostkę.
Prószymy ją mąką i dorzucamy do podsmażonej cebuli z grzybami i smażymy kolejne 15 minut.
Na koniec zalewamy wszystko bulionem i dusimy około 15 minut na wolnym ogniu pod przykryciem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation