Kuchnia

kuchnia

Śledzie po kaszubsku

ół kg śledzi
mały słoik koncentratu pomidorowego
2 cebule
łyżka oleju + 1/3 szklanki oleju
2 łyżki octu winnego albo sok wyciśnięty z 1 cytryny
łyżeczka cukru
2 listki laurowe
2 ziarna ziela angielskiego
rodzynki

Śledzie namoczyć w wodzie na kilka godzin.
Opłukać, osuszyć i pokroić je na mniejsza kawałki.
Cebulę pokroić drobno i smażąc na łyżce oleju zeszklić na patelni.
Dodać koncentrat, ocet winny, cukier, rodzynki, liście laurowe i ziele angielskie i 1/3 szklanki oleju.
Gotować razem 2 minuty i zostawić do ostudzenia.
Sos wymieszać ze śledziami.
- See more at: http://www.dusiowakuchnia.pl/2013/01/sledzie-po-kaszubsku.html#sthash.z4YqOiQo.dpuf
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation