Kuchnia

ryby

Roladki z łososiem
Przygotowanie 35 min * 1 porcja – ok. 65 kcal
Składniki na 16 porcji:
2 cienkie naleśniki
10 dag kremowego twarożku
pół pęczka koperku
pół cytryny
15 dag wędzonego łososia w plastrach
sól
pieprz

Sposób wykonania:
Twarożek wymieszaj z posiekanym koperkiem. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Każdy naleśnik posmaruj warstwą twarożku, przykryj płatem łososia. Ostrożnie zwiń w dwie roladki.
Naleśniki pokrój na kawałki o wymiarach 3 na 10 cm.
Każdy zepnij wykałaczką.
Każdą roladkę z łososia udekoruj kawałkiem koperku.


- Przepisy - Przekąski - Kuchnia - Polki.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation