Kuchnia

przepisy

SKŁADNIKI (Na 1porcję)

SZPINAK garść świeżych liści / 50 g

ANANAS 2 grubsze plastry świeżego / 100 g

GRANAT 1 łyżka miąższu / 40 g

AWOKADO ½ sztuki / 50 g

DOWOLNY TWARDY TWARÓG / SER KOZI 2 ŁYŻKI / 50 g

SOK Z CYTRYNY do pokropienia awokado

SYROP BALSAMICZNY / do smaku i dekoracji

WYKONANIE:

Ananas kroimy na grube plastry, grillujemy w opiekaczu/ piekarniku / na grillu. Szpinak płuczemy, układamy na talerzu. Dodajemy grillowane kawałki ananasa. Awokado obieramy, przekrawamy w połowie, wyjmujemy orzech, kroimy wedle uznania, skrapiamy cytryną, a następnie dodajemy do sałatki. Owoc granatu przekrawamy na pół lub kroimy w grubsze plastry i wybieramy jego miąższ łyżką prosto na sałatkę. Na końcu posypujemy twarogiem i polewamy syropem balsamicznym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation