Kuchnia

przepisy

SKŁADNIKI (Na 1porcję)

ZIELONE SZPARAGI 2 sztuki / 200 g

SZYNKA PROSCIUTTO / SERRANO / SZWARCWALDZKA 2 plastry / 40 g

ROSZPONKA garść / 50 g

POMIDRKI KOKTAJLOWE 2-3 sztuki / 50 g

SER ŻÓŁTY DŁUGODJRZEWAJĄCY kilka pasków / 20 g

KIEŁKI do dekoracji

SÓL / SOS SOJOWY, PIEPRZ do smaku

OLIWA Z OLIWEK / OLEJ ARGANOWY do smaku

WYKONANIE:

Szparagi gotujemy na parze / w osolonej wodzie około 10-12 minut. Pomidorki i roszponkę płuczemy, układamy na talerzu. Posypujemy startym serem żółtym i kiełkami. Szparagi po ugotowaniu odsączamy z wody. Wybrane łodygi owijamy szynką i układamy na talerzu obok sałatki. Całość przyprawiamy, skrapiamy oliwą i octem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation