Kuchnia

KURCZAK KACZKA INDYK

VioletoweKucharzenie: Kurczak w pomidorach z kalafiorem

500 g filetu z piersi kurczaka
Przyprawa do gyrosa
400 g pomidorów z puszki (w całości)
0,5 szklanki bulionu
1 cebula
1/2 główki kalafiora
1/2 czerwonej papryki
6 pieczarek
2 łyżki natki pietruszki
Oregano
Sól
Pieprz

Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do gyrosa. Na patelni szklimy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Dodajemy kurczaka, podsmażamy. Kolejno dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę oraz pokrojone w półplasterki pieczarki. Kalafior dzielimy na bardzo małe różyczki. Dokładamy na patelnię. Wszystko mieszamy, podlewamy bulionem. Na końcu wlewamy pomidory z puszki oraz dodajemy natkę pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Całość dusimy do momentu rozgotowania się pomidorów. W razie potrzeby możemy jeszcze delikatnie podlać wodą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation