Kuchnia

mniam!

Składniki:
- 1 por,
- 1 kwaśne/winne jabłko,
- 2-3 łyżki jogurtu bałkańskiego/greckiego,
- 1 łyżka majonezu (opcjonalnie, można pominąć),
- kilka rzodkiewek (1-3 sztuki),
- pęczek koperku,
- przyprawy: sól, pieprz, ewentualnie odrobina cukru.

Wykonanie:
Pora przekrajamy wzdłuż na pół, myjemy. Następnie szatkujemy. Jabłko obieramy kroimy na mniejszą kostkę. Jogurt mieszamy z majonezem (można pominąć). Doprawiamy do smaku (sól, pieprz, cukier - tak jak lubimy). Następnie dodajemy drobno poszatkowany koperek, mieszamy. Możemy dodać kilka rzodkiewek (1-3 sztuki pocięte w plasterki). Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem. Schładzamy lub jak wolimy od razu podajemy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation