Kuchnia

Kulinarne do sprawdzenia

RACUCHY BUDYNIOWE Z BANANAMI

SKŁADNIKI:

* jogurt naturalny – 1 szkl
* mąka pszenna – 1 szkl
* duże jajko – 1 szt
* budyń śmietankowy z cukrem – 1 op
* cukier puder – 2 łyżki
* proszek do pieczenia -1 łyżeczka
* banan – 1 szt



SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Jajko, cukier i jogurt mieszamy.

Mąkę przesiewamy z budyniem i proszkiem do pieczenia, a następnie wsypujemy do masy jogurtowej i dokładnie mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, racuszki smażymy na rumiano!

Uważajmy, by nie były zbyt grube, gdyż trudno będzie je dopiec w środku!

Podajemy z bananem i cukrem pudrem!

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation