Kuchnia

desery

Ptasie mleczko

1. Składniki :
- 200g twarogu
- 200ml mleka
- 10g kakao naturalnego / białko WPC / kazeina
- 10g żelatyny + 50ml wrzątku
- coś do posłodzenia - polecam słodzik

2. Wartości odżywcze :
50g Białka zw.
30g Węglowodanów
05g Tłuszczy
360 kcal

3. Przygotowanie:

1. Zaczynamy od przemielenia twarogu (Najlepiej 2 razy) lub kupić taki przemielony kilkukrotnie. Następnie zalewamy żelatynę wrzątkiem i dokładnie mieszamy. Zalecam przełożyć naczynie do garnka z wrzątkiem i zagotować tą wodę, która otacza filiżankę (jak na zdjęciu). Wtedy roztwór żelatyny będzie bardziej rzadki.

2. Wrzucamy wszystkie pozostałe składniki do twarogu i miksujemy. Polecam użyć blendera lub końcówki do miksera z ostrzami. Wszystko dokładnie miksujemy, aby powstała jednolita masa, oraz aby się troszkę spieniła, (2-4min) na najwyższych obrotach.. Następnie wlewamy żelatynę, cały czas miksując.

3.Opcjonalnie można popruszyć z wierzchu startą czekoladą, najlepiej gorzką, Wkłądamy do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia, ewentualnie stopić kilka kostek gorzkiej czekolady i polać mleczko
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation