Kuchnia

mniam! na słodko

Bezowe serca


Składniki na 16 bezowych serc:

4 białka – u mnie ważyły dokładnie 140 g

szczypta soli

240 g drobnego cukru

1 łyżeczka soku z cytryny

1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej

nadzienie:

300 ml śmietanki 36%

2 łyżki soku malinowego

2 łyżeczki cukru pudru

do podania:

mrożone maliny i jeżyny- oczywiście mogą być świeże



Kilka rad: Obawiasz się robienia domowych bez- koniecznie przeczytaj mój krótki poradnik- jest TUTAJ. Nie masz soku malinowego, a chcesz uzyskać różowy kolor- przed ubijaniem śmietanki dodaj kropelkę czerwonego barwnika. Masz problem z ubiciem śmietanki lub chcesz by dłużej utrzymała sztywną konsystencję- ubij ją z dodatkiem śmietanfixu. Nie masz malin i jeżyn- deser możesz podać z ziarenkami granatu lub truskawkami. Nie chcesz bawić się w robienie małych serc- zrób jedno lub dwa większe- łatwo uformujesz je łyżką
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation