Święta i uroczystości

wielkanoc dietetycznie

Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem | Definicja Smaku

SKŁADNIKI

5 kurzych jaj
150g szynki drobiowej
1/2 pęczka szczypiorku
2 łyżeczki chrzanu (mój był dość łagodny)
1 łyżka majonezu
sól



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Jajka wkkładamy do garnka zalewamy zimną wodą wstawiamy na gaz, ustawiamy minutnik na 12 min. Po tym czasie zdejmujemy jajka z ognia przelewamy zimną wodą i obieramy,
Obrane jajka kroimy na pół, delikatnie usuwamy żółtka i władamy je do oddzielnej miszeczki.
Szynkę kroimy w drobniutką koszteczkę. Szczypiorek drobniutko siekamy. Dodajemy do żółtek.
Żółtka, szynkę i szczypiorek oraz chrzan i majonez mieszamy przy pomocy widelca tworząc pastę.
Powstały farsz przy pomocy łyżeczki nakładamy do połowek jajek.
Nadziane jajka posypujemy sczypiorkiem i ewentualnie posypujemy czarnym sezamem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation